Praktisk informasjon

Trykk på en av boksene for å komme videre. 

Kontakt oss

E-post: [email protected]

HOVEDSAMARBEIDSPARTNER

NASJONALJUBILEET

Kl. 10:00 - 17:00

Garnmarked på hotellet Bårdshaug herregård

ÅRETS GARMARKED – SE OGSÅ MARTE HELGETUN, FORTUNA OG HOLUM GÅRD

Markedet finnes på to steder i år. Ett på to store møterom i hotellet tredje etasje. De med festivalpass har tilgang direkte fra foajeen i hotellet. De som kun ønsker å besøke garnmarkedet har egen merket inngang på baksiden av hotellet. I år satser vi på et intimt marked med ca. 20 boder. Det blir sitteplasser og anledning til å kjøpe kaffe og te samt noe smått å bite i. Utstiller blir presenter samlet litt senere. Det blir også garnmarked med tilbud i «det røde bygget» ved hotellet. Der holder Marthe Helgerud, Holum gård og Fortuna i egne lokaler.

I tillegg til garnmarkedet på hotellet har vi garnmarked i det «Røde huset» ved hotellet. Der vil Marthe Helgetun, Fortuna og Holum gård selge garn i egne lokaler. 

Garnmarked på hoteller

Holum gård 

Vår egen Gunn Elin Folland fra Orkland har utviklet sin gård til å bli en landskjent bedrift omtalt i flere av landets kjente ukeblader. Holum Gård ligger vakkert til i Meldal i Orkland kommune. Hun driver med sau som hovednæring og er en godkjent «Inn på tunet» gård. Gunn Elin har i hovedsak gammelnorsk spæl sau, men har også Grå Trønder sau og Kvit spælsau. Hun klipper sauen 2 gang i året, men det er bare høstulla som blir brukt til garn. Garnet blir så sendt til spinneriet som spinner flere typer garn til henne. Fra sauen forvalter hun også skinn, horn og kjøtt. Les mer av hva de kan forvente deg av et besøk i hennes bod: 

https://norwegianmade.no/produsenter/holum-gard-gunn-elin-folland/ 

Avisa Sør-Trønderlag – www.holum-gard.com 

Kate Robetsen

Kate er opptatt av dyrevelferd, har villsauer og hester. Hun bruker ull av sauene til å lage husflid. Det er husflid og husflidsprodukter som preger livet til denne dama når hun ikke er på jobb som jordmor. Ullprodukt av god kvalitet er hennes varemerke. Hun er stadig på farten med foredrag og visninger. Lenker: 

https://dgo.no/arkiv/hendelse/strikkekafe-bestemorstua-11-nov-fra-ull-til-garn-med-kate-robertsen/ 

https://www.facebook.com/kate.robertsen/ 

Janne Wie

Janne har i alle år vært opptatt av gjenbruk. Dette preger hennes strikkeposer og vesker der nesten alt er gjenbruk. Et søkelysrestegarn etter mange år med strikking og hekling gjør at det blir mange forskjellige mønstre som selges på Ravelry som puter, votter, halser, luer, mm. Se produkter: https://www.ravelry.com/designers/janne-wie  

Garnkista

Garnkista håndlaget kommer til MNS med håndfarget garn i diverse kvaliteter, egendesignede strikkemønster, strikkepinnemapper og prosjektposer. Lenke:Instagram   

* https://www.ravelry.com/patterns/sources/garnkista/patterns?show=&sort=projects_ 

Hegestrikk

Hegestrikk er en perle av en garnbutikk i Trondheim med et stort utvalg av kvalitetsgarn, strikketilbehør og verdens beste strikkepinner Chiaogoo.  

Til Midt Norsk Strikkefestival er jeg stolt over å kunne ta med lekkert garn fra Majo Garn som eneste forhandler i Norge, i tillegg vil jeg ta med LamanaYarn og noen fristende garnpakker med aktuelle mønster og diverse lekkert strikketilbehør.  

Jeg gleder meg til festival <3 

https://www.hegestrikk.no/categories/garn

Ingvill Freland

Plaggene jeg lager har et vidt spenn, og favner alt fra røffe  

hverdagsplagg til feminine festantrekk, det er både til barn  

og voksen, jente/damestrikk og gutte/herre-strikk samt noe interiørstrikk. 

Når jeg skaper strikkeklær, er det gjerne fargekombinasjoner eller  

sammensetning av ulike garnkvaliteter som inspirerer meg.  

Jeg har kommet til den erkjennelse at jeg trenger kreativ utfoldelse på linje med fysisk aktivitet og god mat for at jeg skal trives! Dette er aktiviteter som gir meg energi, og hvor viktig er det ikke å holde balanse mellom energiforbruk og –inntak i vårt hektiske samfunn!? Derfor er det lov å si: Jeg har ikke tid, – jeg må strikke! Ønsker alle mange koselige stunder med strikkinga! Lenke: https://strikkekista.no/pages/om-strikkekista  

Kjersti Saksvik Svingen

Jeg er Kjersti, og under navnet «Humlesurr» lager og selger jeg maskemarkører, maskemarkør-armbånd og -smykker. Jeg håndfarger også garn i mindre mengder. Maskemarkørene lager jeg både i antikt bronsefarga metall med halvedelstener og ulike charms, og i mer enkel stil med halvedelstener og messingringer. Jeg lager også strikkefisk (omgangsteller) og raglansett. Armbåndene og smykkene kommer med tre stykk maskemarkører med karabinkrok, med plass til å sette på flere, og tre enkle ringer til f.eks. markør på starten av omgangen. 

Favorittgarnet mitt å farge er sokkegarn med gull-glitter, som ikke er superwash-behandlet. 

Du finner meg på Instagram som @humle.surr, og butikken min på Etsy. 

Norspinn

Norspinn AS er et lite spinneri som produserer 100% norsk alpakkagarn. 

Garnet er laget av fiber fra lokale lykkelige dyr og våre egne lykkelige fibergutter.  

All foredling og produksjon foregår på spinneriet på Tonstad i Sirdal. 

Jeg gjør alt selv, fra sortering, rensing og vasking av den nyklipte rå-fiberen til håndfarging av de ferdige hespene. 

Vi tilbyr luksus og miljøbevisst garn. 100% kort reist og 100% norsk.  

Vi har også med noen ferdig strikket inspirasjonsmodeller og tilbyr noen gratis oppskrifter med kjøp av vårt garn. 

Elizabeth Aitken  https://www.norspinn.no/  

Varme Masker

Varme masker er en frivillig ideell organisasjon som har som hovedmål å bidra til at nyfødtintensiv ved St.Olavs hospital og kuvøseavdelingen Levanger Sykehus mottar strikk til sine pasienter.  

Hege Gundersen 

Leder Varme Masker  

https://www.facebook.com/groups/398069861318567/?locale=nb_NO  

Fosenfarger Garn og Stæsj AS

Utstilleren lever opp til navnet. Her er det garn og 

masse stæsj. I denne boden finner dere et stort utvalg  

innen strikking, hekling og brodering

Vil anbefaler dere å gå inn på hjemmesiden 

https://fosenfarger.no/  der vil dere finne et stort utvalg av varer.  

Dere har noe å glede dere til. 

Ystabø gull

Historien om et lite ulleventyr  

Det hele startet med at jeg syntes det var trist at min samboer nesten måtte betale for å bli kvitt ulla som ble klippet av sauene han hadde på gården, fordi spesielt den mørke ulla ikke er til bruk for noe. Når strikkebølgen slo til for fullt igjen ble man jo også mer bevisst på den fantastiske kvaliteten som er i den norske ulla, og at mesteparten blir sendt ut av landet.  

Dere må gi inn på hjemmesiden og gjøre dere kjent med dette helt spesielle garnet: 

 https://ystabo-gull.myshopify.com/ 

Tone Knitlove

Tone, som driver Knitlove betegner seg som en voksen jente som bor i Trondheim sammen Knitlove mannen og de to artige gutta sine.  
Hun lærte seg å strikke av farmoren da hun var lita, og har strikket stort sett hele tiden siden. Hun lever under mottoet En strikker kjeder seg aldri. Hun strikker overalt hele tiden. 

Knitloveeventyret startet vel den dagen hun hadde kjøpt sin fjerde 80-centimeters rundpinne i størrelse 4 og jeg fant ut at det var på tide å få orden på strikkepinnene sine. I boden har hun strikkepinne oppbevaring, strikkeutstyr, maskemarkører og oppskrifter. Les mer om henne: https://www.knitlove.no/strikkestsj

Garntrollet

Garntrollet fra «baillbyen» Kristiansund er en nettbutikk med et spennende utvalg av garn, strikkeoppskrifter, strikkepinner, sy tilbehør og annet tilbehør til strikkingen.  

De har garn fra blant annet Camarose, Filcolana, Hillesvåg ullvarefabrikk, Gepard, Isager, Rowan og JH Design. Garntrollet farger også garn selv, prøv gjerne våre håndfargede garnskatter. 

Les mer her: https://www.garntrollet.no/  

Her er Yvonne blant noen av de fargerike skattene i butikken.

Kreative sting

Kreative-Sting holder til på Viggja i Skaun kommune. Jeg selger garn i forskjellige kvaliteter fra danske Hjertegarn, Kauni og norske Hillesvåg. Er også forhandler av garn fra Island. 

Egenproduserte varer som strikkevesker, pinnemapper og andre småting som strikkere “må ha”. 

Butikk med stor avdeling med stoff i bomull og lin. Passer til både lappeteknikk, vesker og klær. 

Spennende godteributikk for sy og strikkere.  

https://www.facebook.com/kreativesting/ 

Margaret Maalø

Jeg bidrar med tilbehøret til en perfekt liten strikkestund. “Garnet har du i garnbollen mens du strikker en runde til. Fylt opp favorittkoppen med godrikken , og noe godt er havna i skåla på bordet. Stunda er god ❤️ Instagram: @petrablom70 

 Fargerik og fantasifull keramikk finner du på min stand. Velkommen innom meg. 

Eldri Blekestad

Vi ønsket oss en mindre stand med tovede produkt. Eldri meldte straks sin interesse. – Det er 30 år siden jeg flyttet fra Trondheim, skriver hun. Vært moro å deltatt med en mindre stand på den flotte festivalen deres. Vi hadde en mindre bod ledig, ellers var vi fulltegnet. Selvsagt fikk Eldri sitt ønske oppfylt. Hun har holdt på med toving i flere år.

For henne er dette en lek, aldri to like. Gleder oss til å ta imot henne.

SELBU HUSFLIDSCENTRAL

Selbu Husflidscentral er dedikert til bevaring og formidling av lokalt håndverk, kunnskap og tradisjoner med et spesielt fokus på to-tråds strikkinga i Selbu. Vi er opptatt av å støtte lokal tilvirkning fra bonde til håndverker, kortreiste materialer og bærekraftig produksjon.  Vi arbeider for å løfte en levende og inkluderende kulturarv inn i fremtiden.

Se mer info her: https://selbuhusflidscentral.com/pages/om-oss-about

Margrete Slettan

Jeg har holdt på med håndarbeid helt ifra jeg gikk på barneskolen. Noe lærte jeg av min mamma, andre ting lærte jeg på skolen. I stort sett alle år har jeg strikket, sying har vært litt mer periodevis. Jeg har også laget noen strikkeoppskrifter som ligger på Ravelry og Strikkoteket.  I noen år nå så har jeg sydd strikkevesker, prosjektposer, vesker og andre småting.  Jeg synes gjenbruk er artig, å få f.eks. et broderi og se hva jeg kan få ut av det med de stoffene jeg har. Jeg bruker både gjenbruksstoffer og nye stoffer i det jeg syr. På markedet kommer jeg til å ha med meg det jeg syr i tillegg til maskemarkører som jeg lager.

Peggy Patchwork

Kunde: Kvalitetsvarer i ypperlig kvalitet.

Utmerkede gaveartikler til en overkommelig pris.
Håndarbeid av beste merke.

https://www.facebook.com/peggyspatchworknorge

Kl. 10:00 - 17:00

Vikingtiden - Agdenes vikingsenter

Vikingtiden - Agdenes vikingsenter

Bli med på en tidsreise tilbake til vikingtiden. Agdenes viking og historisenter deltar på strikkefestivalen.

Tidsreise
Vi hopper tilbake til vikingtid ca. 750-1066 e.kr. og møter vikinger som viser vikingtidens vakre farger, håndverk, utstyr og formidler historie. Her møter du store og små vikinger i leiren deres utenfor Thamspaviljongen.

Kjente funn
Her får du se kopier av kjente funn som Mammenøksa og Høvdingøksa fra Langeid, spyd, sverd, hjelmer, skjold og ulike våpen, smykker, skålspenner, brikkevev, spillbriker m.m.

Vikingene likte leik og moro, og her får du bli med på leiker og spill som vikingene likte å drive med. Her får du også prøve øksekast med ekte vikingøks.

Vikingene var handelsfolk. Enorme verdier ble skipet ut av landet for salg og bytte nedover i Europa. Det blir her salg av smykker, vikingperler, nålebinding, skinn og lærprodukter, hjelmer og andre varer tilknyttet vikingtiden.

Trykk, maleri og bøker
Det blir utstilling og salg av fantastiske trykk fra Flayøybok, bøker som Ågrip, Vikingtid og Olavssaga.

Vikingene gleder seg stort til å møte store og små.

Foto: Agedens Vikingsenter
Foto: Ukjent

Kl. 10:00 - 17:00

To kreative damer fra Bodø

Foto: Privat

Produktsalg og workshop

Dere møter dem i The Norway Building. Et unikt norsk bygg med en fantastiskhistorie. https://www.thamspaviljongen.no/

Dere kan vente dere et fyrverkeri fra nord i The Norway Building. De styrer helebygningen selv. Jorid Linvik og Anita Rong. Her er det bare å stikke innom, gratis inngang. De elsker uformelle møter. Her kan du kjøpe produkter, lære hælstrikking med mer.

JORID
Hun driver strikkebloggen og mønsterbutikken joridweb.com og har over 32 000 følgere på Facebook. Hun har utgitt 4 strikkebøker, de fleste er utgitt på 5 språk. I tillegg reiser hun rundt og deltar på strikkekafeer og holder inspirerende foredrag om sin store lidenskap. Alle mønstrene har hun selv designet og tegnet fra bunnen av. Hun har en vanvittig bredde i sitt arbeid. Dere må bare Google «Jorid Linvik» for å bli kjent i hennes univers.

WORKSHOP
Hælstrikking lørdag 17.08 i tidsrommet 12-14. Instruktør Jorid. Hun viser fem ulike typer hæl. Bare møt opp i The Norway Building, ta med 5 pinner og garn som passer til pinnene.    Kurset koster kr. 50. Betales på stedet med Vipps. Kurset er gratis for festivaldeltakerne.

ANITA
Anita er en strikke- og håndarbeidsglad dame fra Bodø, som ble lei av rot og uorden i håndarbeidsutstyret. Av den grunn laget hun seg et system for praktisk oppbevaring av utstyret. Anita syr strikkevesker, mapper og mye annet hun blant annet selger gjennom Husfliden. Se noe av hennes produksjon her: https://www.facebook.com/profile.php?id=100030913706979 Gjennom sitt eget firma «Din Logo» maskinbroderer hun motiver etter kundens ønske, på hvilket som helst tekstil. Dere kan under festivalen bestille maskinbrodering, bare ta kontakt.

Foto: Privat
Foto: Privat
Foto: Privat

Kl. 10:00 - 11:00

En tone - en tråd

En tone – en tråd

Vi lever opp til det å kombinere håndverk, kunst og kultur under festivalene våre. I år har vi virkelig skutt «gullfuglen» Vi får besøk av Torun Torbo som har arbeidet som profesjonell fløytist i over 20 år. Dette blir en minikonsert dere sent vil glemme.

Kort fortalt er dette en konsert som tar opp i seg det mytologiske og estetiske rundt strikking og håndarbeid og setter det sammen med solomusikk av Bach. Alt i intime omgivelser på loftet i biblioteket.

Torun startet lørdag 17.8 kl.1000 – 1100. Ingen påmelding, ingen inngangsbillett. Vi ønsker bare at du skal få med deg en opplevelse inn i lørdagen og resten av festivalen.

Underholdning

Kristian Rånes i fri dressur

Foto: Privat

Kristian Rånes i fri dressur

Kristian synger ballader, country, og god gammeldags rock.

Han har et repertoar som spenner vidt. Her kan du nynne med

eller kaste deg ut i en swing på dansegulvet.

Vi er på festival for å ha det gøy og kose oss, da må vi ha god musikk.

I salen blir det også vinbar (med og uten alkohol)

Noen smakebiter fra Kristian:

Kl. 10:00 - 14:00

Møt Fortuna i eget lokale

Foto: Privat

Møt Fortuna i eget lokale

På Løkken Verk i Orkland, ca 7 mil sør for Trondheim, ligger Fortunas lille garnfargeri og garnbutikk, og her møter du Marit og Ann Kristin. Selve butikken har store lokaler, og har unike leverandører fra hele verden, med fokus på kvalitet, design og håndverk. Butikken Fortuna har fått navnet sitt fra et område i Gammelgruva, som ligger nesten midt i sentrum på Løkken Verk. Og her, dypt inne i berget, henter vi masse inspirasjon! I fargeriet håndfarger vi garn etter inspirasjon fra gruve- og lokalhistorien og nærmiljøet rundt oss.  Farger som Natt i gruvebyen, Bergmann, Såttågjerdet og Skog fra Cirkumferensen. I tillegg til å være butikk og fargeri, arrangerer vi ulike eventer gjennom året, og tar imot grupper på besøk. Vi har også strikke kaféer hver uke, og vi deltar på garnmarkeder og festivaler rundt om i landet. Garnbutikken Fortuna finner du også på Facebook, Instagram og Youtube. Velkommen innom!

Kl. 10:00 - 17:00

Møt Fortuna i eget lokale

Foto: Privat

Møt Fortuna i eget lokale

På Løkken Verk i Orkland, ca 7 mil sør for Trondheim, ligger Fortunas lille garnfargeri og garnbutikk, og her møter du Marit og Ann Kristin. Selve butikken har store lokaler, og har unike leverandører fra hele verden, med fokus på kvalitet, design og håndverk. Butikken Fortuna har fått navnet sitt fra et område i Gammelgruva, som ligger nesten midt i sentrum på Løkken Verk. Og her, dypt inne i berget, henter vi masse inspirasjon! I fargeriet håndfarger vi garn etter inspirasjon fra gruve- og lokalhistorien og nærmiljøet rundt oss.  Farger som Natt i gruvebyen, Bergmann, Såttågjerdet og Skog fra Cirkumferensen. I tillegg til å være butikk og fargeri, arrangerer vi ulike eventer gjennom året, og tar imot grupper på besøk. Vi har også strikke kaféer hver uke, og vi deltar på garnmarkeder og festivaler rundt om i landet. Garnbutikken Fortuna finner du også på Facebook, Instagram og Youtube. Velkommen innom!

Kl. 10:00 - 14:00

Garnmarked på hotellet Bårdshaug herregård

ÅRETS GARMARKED – SE OGSÅ MARTE HELGETUN, FORTUNA OG HOLUM GÅRD

Markedet finnes på to steder i år. Ett på to store møterom i hotellet tredje etasje. De med festivalpass har tilgang direkte fra foajeen i hotellet. De som kun ønsker å besøke garnmarkedet har egen merket inngang på baksiden av hotellet. I år satser vi på et intimt marked med ca. 20 boder. Det blir sitteplasser og anledning til å kjøpe kaffe og te samt noe smått å bite i. Utstiller blir presenter samlet litt senere. Det blir også garnmarked med tilbud i «det røde bygget» ved hotellet. Der holder Marthe Helgerud, Holum gård og Fortuna i egne lokaler.

I tillegg til garnmarkedet på hotellet har vi garnmarked i det «Røde huset» ved hotellet. Der vil Marthe Helgetun, Fortuna og Holum gård selge garn i egne lokaler. 

Garnmarked på hoteller

Holum gård 

Vår egen Gunn Elin Folland fra Orkland har utviklet sin gård til å bli en landskjent bedrift omtalt i flere av landets kjente ukeblader. Holum Gård ligger vakkert til i Meldal i Orkland kommune. Hun driver med sau som hovednæring og er en godkjent «Inn på tunet» gård. Gunn Elin har i hovedsak gammelnorsk spæl sau, men har også Grå Trønder sau og Kvit spælsau. Hun klipper sauen 2 gang i året, men det er bare høstulla som blir brukt til garn. Garnet blir så sendt til spinneriet som spinner flere typer garn til henne. Fra sauen forvalter hun også skinn, horn og kjøtt. Les mer av hva de kan forvente deg av et besøk i hennes bod: 

https://norwegianmade.no/produsenter/holum-gard-gunn-elin-folland/ 

Avisa Sør-Trønderlag – www.holum-gard.com 

Kate Robetsen

Kate er opptatt av dyrevelferd, har villsauer og hester. Hun bruker ull av sauene til å lage husflid. Det er husflid og husflidsprodukter som preger livet til denne dama når hun ikke er på jobb som jordmor. Ullprodukt av god kvalitet er hennes varemerke. Hun er stadig på farten med foredrag og visninger. Lenker: 

https://dgo.no/arkiv/hendelse/strikkekafe-bestemorstua-11-nov-fra-ull-til-garn-med-kate-robertsen/ 

https://www.facebook.com/kate.robertsen/ 

Janne Wie

Janne har i alle år vært opptatt av gjenbruk. Dette preger hennes strikkeposer og vesker der nesten alt er gjenbruk. Et søkelysrestegarn etter mange år med strikking og hekling gjør at det blir mange forskjellige mønstre som selges på Ravelry som puter, votter, halser, luer, mm. Se produkter: https://www.ravelry.com/designers/janne-wie  

Garnkista

Garnkista håndlaget kommer til MNS med håndfarget garn i diverse kvaliteter, egendesignede strikkemønster, strikkepinnemapper og prosjektposer. Lenke:Instagram   

* https://www.ravelry.com/patterns/sources/garnkista/patterns?show=&sort=projects_ 

Hegestrikk

Hegestrikk er en perle av en garnbutikk i Trondheim med et stort utvalg av kvalitetsgarn, strikketilbehør og verdens beste strikkepinner Chiaogoo.  

Til Midt Norsk Strikkefestival er jeg stolt over å kunne ta med lekkert garn fra Majo Garn som eneste forhandler i Norge, i tillegg vil jeg ta med LamanaYarn og noen fristende garnpakker med aktuelle mønster og diverse lekkert strikketilbehør.  

Jeg gleder meg til festival <3 

https://www.hegestrikk.no/categories/garn

Ingvill Freland

Plaggene jeg lager har et vidt spenn, og favner alt fra røffe  

hverdagsplagg til feminine festantrekk, det er både til barn  

og voksen, jente/damestrikk og gutte/herre-strikk samt noe interiørstrikk. 

Når jeg skaper strikkeklær, er det gjerne fargekombinasjoner eller  

sammensetning av ulike garnkvaliteter som inspirerer meg.  

Jeg har kommet til den erkjennelse at jeg trenger kreativ utfoldelse på linje med fysisk aktivitet og god mat for at jeg skal trives! Dette er aktiviteter som gir meg energi, og hvor viktig er det ikke å holde balanse mellom energiforbruk og –inntak i vårt hektiske samfunn!? Derfor er det lov å si: Jeg har ikke tid, – jeg må strikke! Ønsker alle mange koselige stunder med strikkinga! Lenke: https://strikkekista.no/pages/om-strikkekista  

Kjersti Saksvik Svingen

Jeg er Kjersti, og under navnet «Humlesurr» lager og selger jeg maskemarkører, maskemarkør-armbånd og -smykker. Jeg håndfarger også garn i mindre mengder. Maskemarkørene lager jeg både i antikt bronsefarga metall med halvedelstener og ulike charms, og i mer enkel stil med halvedelstener og messingringer. Jeg lager også strikkefisk (omgangsteller) og raglansett. Armbåndene og smykkene kommer med tre stykk maskemarkører med karabinkrok, med plass til å sette på flere, og tre enkle ringer til f.eks. markør på starten av omgangen. 

Favorittgarnet mitt å farge er sokkegarn med gull-glitter, som ikke er superwash-behandlet. 

Du finner meg på Instagram som @humle.surr, og butikken min på Etsy. 

Norspinn

Norspinn AS er et lite spinneri som produserer 100% norsk alpakkagarn. 

Garnet er laget av fiber fra lokale lykkelige dyr og våre egne lykkelige fibergutter.  

All foredling og produksjon foregår på spinneriet på Tonstad i Sirdal. 

Jeg gjør alt selv, fra sortering, rensing og vasking av den nyklipte rå-fiberen til håndfarging av de ferdige hespene. 

Vi tilbyr luksus og miljøbevisst garn. 100% kort reist og 100% norsk.  

Vi har også med noen ferdig strikket inspirasjonsmodeller og tilbyr noen gratis oppskrifter med kjøp av vårt garn. 

Elizabeth Aitken  https://www.norspinn.no/  

Varme Masker

Varme masker er en frivillig ideell organisasjon som har som hovedmål å bidra til at nyfødtintensiv ved St.Olavs hospital og kuvøseavdelingen Levanger Sykehus mottar strikk til sine pasienter.  

Hege Gundersen 

Leder Varme Masker  

https://www.facebook.com/groups/398069861318567/?locale=nb_NO  

Fosenfarger Garn og Stæsj AS

Utstilleren lever opp til navnet. Her er det garn og 

masse stæsj. I denne boden finner dere et stort utvalg  

innen strikking, hekling og brodering

Vil anbefaler dere å gå inn på hjemmesiden 

https://fosenfarger.no/  der vil dere finne et stort utvalg av varer.  

Dere har noe å glede dere til. 

Ystabø gull

Historien om et lite ulleventyr  

Det hele startet med at jeg syntes det var trist at min samboer nesten måtte betale for å bli kvitt ulla som ble klippet av sauene han hadde på gården, fordi spesielt den mørke ulla ikke er til bruk for noe. Når strikkebølgen slo til for fullt igjen ble man jo også mer bevisst på den fantastiske kvaliteten som er i den norske ulla, og at mesteparten blir sendt ut av landet.  

Dere må gi inn på hjemmesiden og gjøre dere kjent med dette helt spesielle garnet: 

 https://ystabo-gull.myshopify.com/ 

Tone Knitlove

Tone, som driver Knitlove betegner seg som en voksen jente som bor i Trondheim sammen Knitlove mannen og de to artige gutta sine.  
Hun lærte seg å strikke av farmoren da hun var lita, og har strikket stort sett hele tiden siden. Hun lever under mottoet En strikker kjeder seg aldri. Hun strikker overalt hele tiden. 

Knitloveeventyret startet vel den dagen hun hadde kjøpt sin fjerde 80-centimeters rundpinne i størrelse 4 og jeg fant ut at det var på tide å få orden på strikkepinnene sine. I boden har hun strikkepinne oppbevaring, strikkeutstyr, maskemarkører og oppskrifter. Les mer om henne: https://www.knitlove.no/strikkestsj

Garntrollet

Garntrollet fra «baillbyen» Kristiansund er en nettbutikk med et spennende utvalg av garn, strikkeoppskrifter, strikkepinner, sy tilbehør og annet tilbehør til strikkingen.  

De har garn fra blant annet Camarose, Filcolana, Hillesvåg ullvarefabrikk, Gepard, Isager, Rowan og JH Design. Garntrollet farger også garn selv, prøv gjerne våre håndfargede garnskatter. 

Les mer her: https://www.garntrollet.no/  

Her er Yvonne blant noen av de fargerike skattene i butikken.

Kreative sting

Kreative-Sting holder til på Viggja i Skaun kommune. Jeg selger garn i forskjellige kvaliteter fra danske Hjertegarn, Kauni og norske Hillesvåg. Er også forhandler av garn fra Island. 

Egenproduserte varer som strikkevesker, pinnemapper og andre småting som strikkere “må ha”. 

Butikk med stor avdeling med stoff i bomull og lin. Passer til både lappeteknikk, vesker og klær. 

Spennende godteributikk for sy og strikkere.  

https://www.facebook.com/kreativesting/ 

Margaret Maalø

Jeg bidrar med tilbehøret til en perfekt liten strikkestund. “Garnet har du i garnbollen mens du strikker en runde til. Fylt opp favorittkoppen med godrikken , og noe godt er havna i skåla på bordet. Stunda er god ❤️ Instagram: @petrablom70 

 Fargerik og fantasifull keramikk finner du på min stand. Velkommen innom meg. 

Eldri Blekestad

Vi ønsket oss en mindre stand med tovede produkt. Eldri meldte straks sin interesse. – Det er 30 år siden jeg flyttet fra Trondheim, skriver hun. Vært moro å deltatt med en mindre stand på den flotte festivalen deres. Vi hadde en mindre bod ledig, ellers var vi fulltegnet. Selvsagt fikk Eldri sitt ønske oppfylt. Hun har holdt på med toving i flere år.

For henne er dette en lek, aldri to like. Gleder oss til å ta imot henne.

SELBU HUSFLIDSCENTRAL

Selbu Husflidscentral er dedikert til bevaring og formidling av lokalt håndverk, kunnskap og tradisjoner med et spesielt fokus på to-tråds strikkinga i Selbu. Vi er opptatt av å støtte lokal tilvirkning fra bonde til håndverker, kortreiste materialer og bærekraftig produksjon.  Vi arbeider for å løfte en levende og inkluderende kulturarv inn i fremtiden.

Se mer info her: https://selbuhusflidscentral.com/pages/om-oss-about

Margrete Slettan

Jeg har holdt på med håndarbeid helt ifra jeg gikk på barneskolen. Noe lærte jeg av min mamma, andre ting lærte jeg på skolen. I stort sett alle år har jeg strikket, sying har vært litt mer periodevis. Jeg har også laget noen strikkeoppskrifter som ligger på Ravelry og Strikkoteket.  I noen år nå så har jeg sydd strikkevesker, prosjektposer, vesker og andre småting.  Jeg synes gjenbruk er artig, å få f.eks. et broderi og se hva jeg kan få ut av det med de stoffene jeg har. Jeg bruker både gjenbruksstoffer og nye stoffer i det jeg syr. På markedet kommer jeg til å ha med meg det jeg syr i tillegg til maskemarkører som jeg lager.

Peggy Patchwork

Kunde: Kvalitetsvarer i ypperlig kvalitet.

Utmerkede gaveartikler til en overkommelig pris.
Håndarbeid av beste merke.

https://www.facebook.com/peggyspatchworknorge

Kl. 11:00 - 12:00

Møt Marthe Helgetun og hennes univers gruppevis, eget lokale

Foto: Marte Helegetun

Hovedgjest - En eventyrlig reise

Historien om Design by Marte Helgetun starter på Møllenberg i Trondheim i 2010. Strikking var en fin hobby for Marte, men det var ikke noe man snakket høyt om. Strikking var ikke kult. Den eneste som fikk høre om strikkeprosjektene til Marte, var hennes søstre. 

Marte startet etter hvert en blogg og www.martehelgetun.no ble et faktum. Da begynte ballen å rulle fort.

Bloggen fikk raskt mye oppmerksomhet, og etter tre måneder bestemte hun seg for å starte en nettbutikk hvor hun solgte garn. For 12 år siden var det få nettbutikker generelt, og nettbutikker med garn var unikt på markedet. Hun traff med både tid og konsept, og det var dette som var den spede starten på det som i dag er hennes levebrød.

Bloggen vokste seg stadig større, og i 2013 ble strikkingen en heltidsjobb. Helt siden starten hadde Marte et sterkt ønske om et eget garnmerke. I 2021 gikk denne drømmen i oppfyllelse. Hun kom i kontakt med en av Italias største garnprodusenter, Lane Mondial, som ble begeistret for den nordiske stilen.

Hun fikk drahjelp gjennom et program som er et samarbeid mellom Sparebank 1 – alliansen og selskapet Agera. Dette var til stor hjelp for henne og ha henne selvtilliten hun trengte for å satse slik hun har gjort. Det ført til slutt at firmaet gikk fra en til fem ansatte. Nå har hun i Surnadal der hun bor med familien en butikk og et såkalt «showroom». Hun har etablert et stort lager. Det stor klart til å ta imot en trailer med de tre garnmerkene «Lunt, Lett og Luftig by Marte Helgetun» som ankom på selveste lille julaften i 2022.

Det nye garnmerket har tatt helt av, men det er å utvikle nye oppskrifter og markedsføre produktene hun ønsker å bruke tiden på.

Gled dere til å møte Marte under festivalen. Hun har fått et eget møterom fylt med produkter. Der dere kan besøke henne under hele festivalen.

Foto: Marte Helegetun

Kl. 10:00 - 14:00

Utstilling i den gamle herregården

Foto: Bårdshaug herregård

Utstilling med Marte Helgetun

Design Marte Helgetun – utstilling i Bårdshaug Herregård

Marte har fått herregården til disposisjon. Herregårdens eldre stilfulle interiør møter nå et moderne uttrykk. Vi tror begge vil trives med hverandre. Det nye og gamle i skjønn forening. Finn roen, nyt modellene til Marte. Slå deg gjerne ned med en kopp kaffe i et av rommene fra 1800 tallet, finn roen.

Kl. 11:00 - 11:30

Omvisning med guide i Thamspaviljongen.

Omvisning

Hvis det er ønskelig med en omvisning i Thamspaviljongen er dette mulig.

Fredag Kl. 12:00 - 13:00

Festivalens informasjons bod

Lørdag Kl. 9:30 - 10:00

Festivalens informasjons bod

Foto: Privat

Informasjons bod

Informasjonsboden finner du inne ¨Bårdshaug Herregård, ved siden av resepsjonen. Den er bemannet en morgen og formiddag, ellers ligger et et telefonnummer vi kan nås på.

Her får du informasjon om dagens program, og du kan kjøpe festivalbillett om du ikke allerede har kjøpt en.

Vi hjelper deg med små og store spørsmål under festivalen.

Det er her du henvender deg når du ankommer festivalen, og får tildelt festivalarmbånd og program. Velkommen skal du være :)

Kl. 09:00 - 14:00

Shopping i sentrum Orkanger.

Foto: Ove Rønne
Foto: Privat

Shopping i sentrum

I hovedgata i Orkanger kan du nyte dagen og handle interiør og klær. Der finner du også en kafe «Solrunns Heimlaga». Her er det heimelaga mat og bakevarer. Trøndelags beste skolebrød. Nærmest vevd inn i kafeen har Solrun en garnbutikk det er verd å besøke. Like ved finner dere nisjebutikken «Litt tå kvart» interør og moteklær kvinner

Ut over disse nisjebutikkene  har Orkanger to kjøpesenter du kan besøke. 

Dere bør også besøke utstillingen til Orkdal kunstforening i det gule huset like ved. Der er det utstilling av Marian Roodenburg.

Ut over disse nisjebutikkene  har Orkanger to kjøpesenter du kan besøke.

Foto: Ove Rønne

Kl. 10:00 - 17:00

Helnorsk garn, lokalt og bærekraftig.

Foto: Privat

Holum gård

Vår egen Gunn Elin Folland fra Orkland har utviklet sin gård til å bli en landskjent bedrift omtalt i flere av landets kjente ukeblader. Holum Gård ligger vakkert til i Meldal i Orkland kommune. Hun driver med sau som hovednæring og er en godkjent «Inn på tunet» gård. Gunn Elin har i hovedsak gammelnorsk spæl sau, men har også Grå Trønder sau og Kvit spælsau. Hun klipper sauen 2 gang i året, men det er bare høstulla som blir brukt til garn. Garnet blir så sendt til spinneriet som spinner flere typer garn til henne. Fra sauen forvalter hun også skinn, horn og kjøtt. Les mer av hva de kan forvente deg av et besøk i hennes bod: 

https://norwegianmade.no/produsenter/holum-gard-gunn-elin-folland/ 

Avisa Sør-Trønderlag – www.holum-gard.com 

Kl. 20:00 - 23:00

Felles middag og vinbar med levende musikk.

Foto: Privat

Felles festmiddag og vinbar

Sosialt lag i foajeen på hotellet

Som vanlig stiller hotellet opp med serveringstilbud i hoteller lobbyområde.

Dere vil bli servert gryte med lokale råvarer, og mulighet til å kjøpe seg drikke fra vår bar i lokalet.  

Har du spesielle behov for tilrettelagt mat, ta direkte kontakt med resepsjonen i lobbyområdet. 

Musikk med Rånes

I festsalen på hotellet dekker vi på til 120 personer. Det serveres en enkel middagsrett. Det blir salg av vin fra en vinbar i lokalet.

Noen overraskelser blir det under middagen. Etter maten blir det levende musikk med høy stemning. For de med dansefot er det avsatt litt plass på gulvet.

Foto av Kristian Rånes, Foto: Privat

Kristian Rånes med fullt band.

Han tok Norge med storm da han tok andreplassen på Idol. Musikkstilen til Kristian spenner fra pop og rock til norske melodier. En allsidig artist. Han skaper god stemning uansett publikum. Han vet å trykke på de rette knappene.

Kl. 14:00 - 15:00

Rundtur med buss ved tilstrekkelig påmelding.

Rundtur med buss

Gjøre oss litt kjent i Orkland kommune. Historie, gårdsbesøk, lokalmat og andre sprell.

Kl. 11:00 - 16:00

Strikkemøter i tårnet, les mer i programmet. Påmelding i forkant.

Strikkemøter i tårnet

Har dere et behov for å samles rundt små bord, litt eksklusivt. Gjerne med en noe godt å drikke, mens dere strikker og slå av en prat. Da kan vi tilby en plass i tårnet på herregården. I gangen bort til tårnet skal det visstnok spøke av og til. Men ingen har tatt skade av det så langt.

Er dere en gjeng opp til 6-8 stk. kan dere melde dere på siden TIKKIO (der dere kjøper billett) Det første laget som melder seg på får tildelt plassen.

Kl. 10:00 - 17:00

Møt Marte Helgetun og hennes univers gruppevis, eget lokale

Foto Marte Helegetun

Hovedgjest - En eventyrlig reise

Historien om Design by Marte Helgetun starter på Møllenberg i Trondheim i 2010. Strikking var en fin hobby for Marte, men det var ikke noe man snakket høyt om. Strikking var ikke kult. Den eneste som fikk høre om strikkeprosjektene til Marte, var hennes søstre. 

Marte startet etter hvert en blogg og www.martehelgetun.no ble et faktum. Da begynte ballen å rulle fort.

Bloggen fikk raskt mye oppmerksomhet, og etter tre måneder bestemte hun seg for å starte en nettbutikk hvor hun solgte garn. For 12 år siden var det få nettbutikker generelt, og nettbutikker med garn var unikt på markedet. Hun traff med både tid og konsept, og det var dette som var den spede starten på det som i dag er hennes levebrød.

Bloggen vokste seg stadig større, og i 2013 ble strikkingen en heltidsjobb. Helt siden starten hadde Marte et sterkt ønske om et eget garnmerke. I 2021 gikk denne drømmen i oppfyllelse. Hun kom i kontakt med en av Italias største garnprodusenter, Lane Mondial, som ble begeistret for den nordiske stilen.

Hun fikk drahjelp gjennom et program som er et samarbeid mellom Sparebank 1 – alliansen og selskapet Agera. Dette var til stor hjelp for henne og ha henne selvtilliten hun trengte for å satse slik hun har gjort. Det ført til slutt at firmaet gikk fra en til fem ansatte. Nå har hun i Surnadal der hun bor med familien en butikk og et såkalt «showroom». Hun har etablert et stort lager. Det stor klart til å ta imot en trailer med de tre garnmerkene «Lunt, Lett og Luftig by Marte Helgetun» som ankom på selveste lille julaften i 2022.

Det nye garnmerket har tatt helt av, men det er å utvikle nye oppskrifter og markedsføre produktene hun ønsker å bruke tiden på.

Gled dere til å møte Marte under festivalen. Hun har fått et eget møterom fylt med produkter. Der dere kan besøke henne under hele festivalen.

Foto: Marte Helegetun

Kl. 10:00 - 18:00

Utstilling i den gamle herregården v/ Marte Helgetun

Foto: Bårdshaug herregård

Utstilling med Marte Helgetun

Design Marte Helgetun – utstilling i Bårdshaug Herregård

Marte har fått herregården til disposisjon. Herregårdens eldre stilfulle interiør møter nå et moderne uttrykk. Vi tror begge vil trives med hverandre. Det nye og gamle i skjønn forening. Finn roen, nyt modellene til Marte. Slå deg gjerne ned med en kopp kaffe i et av rommene fra 1800 tallet, finn roen.

Kl. 08:00 - 08:30

Felles tur langs elvepromenaden for de som ønsker det.

Foto: Iria Crochet

Frisk luft - Elvepromenaden

Rett ut fra hoteller og en kort tur på ca. 15 minutter langs elva Orkla gir energi. Møt opp i resepsjonen på Bårdshaug herregård

Kl. 21:00 - 22:00

Ost og vin, eller kaffe, med prisbelønnede oster fra Orkland ysteri.

Foto: Pixabay

Vin og ostesmaking

For de som ønsker vin/kaffe og lokal ost kan glede seg til en smaksopplevelse. Orkladal ysteri som leverer osten hevdet seg blant de beste ostene i verden under oste-VM i Trondheim i år. De meldte på sju oster, og seks av disse endte opp med to sølv og fire bronse medaljer.

Foto: Orkdal Ysteri

Kl. 19:00 - 20:00

Vinsmaking musserende vin med hotellets vinsommelier.

Foto: Bårdshaug herregård

Vinsmaking - musserende vin

Vinsmaking musserende vin. Alltid et populært innslag på våre festivalen. Finner sted på Bårdshaug herregård.

Kl. 17:00 - 19:00

Transport til Løkken, historiefortelling og besøk garnbutikken Fortuna.

Foto: Fortuna garnbutikk

Garnbutikken Fortuna – en helt spesiell opplevelse.

Fortuna lager strikkepodcast annenhver uke, farger garn, arrangerer strikkekafé hver onsdagskveld og designer innimellom nye strikkemønstre. De ønsker å være en garndestinasjon i Trøndelag og Norge. En garnbutikk litt utenom det vanlige, med eget fargeri i butikken, strikkekafeområde, og spennende garnmerker. De har eget håndfarget garn i hyllene.

På Løkken Verk i Orkland, ca 7 mil sør for Trondheim, ligger Fortunas lille garnfargeri og garnbutikk, og her møter du Marit og Ann Kristin. Selve butikken har store lokaler, og har unike leverandører fra hele verden, med fokus på kvalitet, design og håndverk. 

Butikken Fortuna har fått navnet sitt fra et område i Gammelgruva, som ligger nesten midt i sentrum på Løkken Verk. Og her, dypt inne i berget, henter vi masse inspirasjon!

I fargeriet håndfarger vi garn etter inspirasjon fra gruve- og lokalhistorien og nærmiljøet rundt oss.  Farger som Natt i gruvebyen, Bergmann, Såttågjerdet og Skog fra Cirkumferensen.

I tillegg til å være butikk og fargeri, arrangerer vi ulike eventer gjennom året, og tar i mot grupper på besøk. Vi har også strikkekaféer hver uke, og vi deltar på garnmarkeder og festivaler rundt om i landet.  

Garnbutikken Fortuna finner du også på Facebook, Instagram og Youtube. Velkommen innom!

Kl. 13:10 - 16:30

Åpning av festivalen, foredrag, underholdning i kinosalen.

Foto: Orkland kommune/Steinar Broholm Larsen

Åpning av festivalen

Festivalen åpnes av ordføreren i Orkland kommune Hanne Nyhus i kinosalen.

Olavsflammen har blitt et viktig symbol for Nasjonaljubileet 2030 – NORGE I TUSEN ÅR. Flammen knytter bånd til historien. Alle som er med på jubileet har mulighet til å få en avlegger av Olavsflammen til sitt arrangement. Festivalen med sitt prosjekt ull, garn og husflid i 1000 år får selvsagt sin avlegger levert fra Stiklestad.

Der Olavsflammen knyttet bånd til vår tusenårige historie, knytter våre to dyktige foredragsholdere vår strikkekultur tilbake til en tid for flere hundre år siden.

Foto: Birgit Hagerup Andersen

Foredragsholdere i kinosalen

Prosjektleder ull, garn og husflid i tusen år Øyvind Neeraas orienterer om festivalens engasjement i Nasjonaljubileet.

To av Norges aller beste på sine området besøker oss i 2024.

Nina Granlund Sæther

I ånden om ull, garn og husflid holder Nina Granlund Sæther foredraget:

Norske strikketradisjoner:

Strikketeknikken fant veien til Norge på 1500-tallet. Strikkede strømper av silke var ekstremt eksklusivt og forbeholdt de få. Hjemmestrikkede ullstrømper var en dyd av nødvendighet for de fleste. I dette foredraget får tilhørerne være med på en reise fra Europas kongehus til dagens Norge. Lokale tradisjoner utviklet seg, og vi fikk blant annet selbuvotter, setesdalskofter og fanatrøyer. I nyere tid har designere som Per Spook og Ellinor Flor satt preg på norske strikketradisjoner.

Litt om Nina

Hun har jobbet som journalist og redaktør siden 1987, og er i dag redaktør i tidsskriftet Hus & Bolig. Hun var tidligere redaktør av Norsk Husflid. Sæther er utdannet adjunkt og faglærer i forming, og på fritiden kombineres lidenskap for håndarbeid med interessen for tekst og foto. Det har resultert i flere bøker, blant annet «Ninas beste votter og sokker» (Cappelen Damm 2020), «Norske strikketradisjoner» (Gyldendal 2019) og «Strikk fra hele Norge» (Cappelen Damm 2017). Bøkene er utgitt i USA, Storbritannia, Sverige, Danmark, Finland og Latvia. Nina Granlund Sæther holder foredrag landet rundt, og leverer også design til ukepressen.

Foto: Privat
Foto: Privat

Terje Tjelle

Med ett smittende engasjement holder Terje foredraget:

SELBUVOTTEN I ORD, BILDER OG TONER
SELBUVOTTEN, som alle kjenner til. Har du noen gang undret deg over hvorfor alle nikker på hodet og kjenner til denne mønstertradisjonen? Dette vakre ornamentet åttebladstjerna som er et ornament som er brukt i mange kulturer, og i ulike teknikker og materialer langt tilbake i historien. Ornamentet stammer trolig fra førkristen tid. I sitt foredrag tar han deg med på en reise hvor du møter Marit Emstad, mor til selbuvotten, til Selbu og deres strikketradisjoner, til en vakker strikkehistorie fra ei bygd som overlevde på å strikke Selbuvotter i de harde 20- og 30-årene og hvor ALLE strikket, også mennene, for å overleve, til selve SELBUVOTTEN og hva som er tradisjonene rundt dette vottemønsteret og så ser vi litt på hvordan Selbustrikk har bredt om seg i verden i dens mønsterpopularitet.

Litt om Terje

Terje har vært en ihuga strikkeentusiast og hobbystrikker siden han var 7-8 år. Han er utdannet lærer, og gikk også 2 år på husflidskolen hvor han lærte vev og strikkedesign. Siden Terje er født og oppvokst i Rauma har han alltid vært glad i ullgarnet fra Rauma Ullvarefabrikk. Og i år er det 50 år siden han lærte å strikke. Det hele startet med et par sokker. Dette feires med foredraget «50 år med to pinner og alt for mye garn»

Selbuvotter har vært en særinteresse fra studietiden, som har resultert i at han har strikket utallige Selbuvotter samt reist rundt med foredrag om Selbuvotten i nærmere 17 år. Etter 3 vottehefter og godt over 35 votteoppskrifter holder «StrikkeTerje» foredrag og kurs og workshops i vottedesign, Selbuvotter og votter i tjukt garn. Både med 2-farget mønster eller enkle ensfargede votter hvor overflatestrukturen er det vakre og spennende.

Terje er også veldig glad i norsk sau og norsk ull.  En ressurs som må nyttes mer.  Og som har blitt bedre og bedre. Og for å øke kunnskapen om den norske ulla reiser han rundt med foredraget NORSK ULL. Han liker også å holde inspirasjonsforedrag om Instagram og Facebook for strikkere.  Hvordan er den digitale verden for strikkere? Terje er ikke bare en dyktig strikker, han er kordirigent også. Så når du minst aner det er det Syng&Strikk, hvor han drar med seg sin svoger Frank på gitar og maner opp til allsang med kjente og kjære sanger.  Og her synger alle med de strikkepinnene de har.

Titt gjerne innom han på  Facebook StrikkeTerje eller på Instagram strikketerje, eller
på musikk&amp;strikk som kun er ment som inspirasjonsblogg.  Her blir du bedre kjent
med denne mannen og hans interesse for strikking knyttet opp mot historien bak.