MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

HomeUtstillinger

Utstillinger

Spennende utstillinger

UTSTILLINGER

Kari Steihaug

Kari har en utrolig CV https://www.softgalleri.no/utstillinger/kari-steihaug/. Etter denne CV-en er det ikke vanskelig å forstå at vi har å gjøre med en av Norges mest anerkjente kunstnere innenfor sitt felt. Kari stiller med utstilling «Syersken i Trasvere». Alt i et samarbeid med Orkdal kunstforening. Utstillingen vises i deres lokaler i sentrum av Orkanger. Fra Karis Roma-dagbok, februar 2010: Går forbi Syersken i Trastevere og hennes broderier, som lyser opp langs den grå murveggen. Hun sitter så konsentrert om arbeidet, små sting på lys stramei, raske skritt på brostein, og jeg har en hel februar måned her på Skandinavisk forening. Hun minner meg om Syersken til Helene Scherfbeck eller Kniplersken til Vermeer, og hun er i tilstanden jeg søker i mitt eget arbeid; konsentrasjon og tid som flyter. Men mest er hun i den harde virkeligheten. Hun er den jeg ser i alle byer, på mange hjørner, i all slags vær, noen strikker eller syr, spiller musikk eller pusser sko. Noen bare sitter. Hver dag.

Foto: Øystein Thorvaldsen

Christel Seyfarth

“Hvis jeg ikke hadde begynt å strikke som barn, tror jeg at jeg hadde begynt å male i stedet. For meg handler det ikke om HVORDAN uttrykke deg kreativt, men hvordan du skal formidle det. Strikking ble min del.”

Når Christel strikker for hånd, jobber hun med mange farger samtidig. Hun lar disse fargene gli inn i hverandre i milde fargeendringer for å skape en levende bakgrunn. De håndstrikkede modellene er ikke planlagt på forhånd og tar sitt eget liv og form under strikkingen. Hun følger bare med og ser hva som skjer! Disse modellene tar hundrevis av timer å strikke, men blir igjen helt unike og personlige.

Christel er best på store, komplekse arbeider med mange sømmer, mange farger og mønstre. Det tar sin kvinne å angripe disse store prosjektene. Derfor har hun gjennom årene forenklet prosessen slik at det bare er et minimum av vrangmasker og praktisk talt ingen ender opp med stifting – og bare strikkes med to farger om gangen. I tillegg strikker hun alle modellene sine på rundpinne og klipper dem opp etterpå. Hun understreker en ferdig finish og strikker alltid stykker og / eller belegg på modellene sine.

Duodu

Dette er norsk strikkedesign på sitt aller beste, og ikke minst er de to designerne fra Trøndelag. De er kjent langt utenfor landets grenser og har hatt flere utstillinger i utlandet senest i Venezia. Det er svært vanskelig å sette disse kunstnerne i bås. PÅ den ene siden er de «haute conture» med kolleksjoner der anvendelighet er en forutsetning. På den andre siden er det rene kunstobjekt som lever sitt liv i utstillingslokaler rundt om i verden. Når det gjelder bredden i deres designkunst viser vi til lenken www.duodu.no

Duoen består av Rita Nylander og Anne Grut Sørum, begge fra Trondheim. De har holdt sammen siden 1998, med felles glede i strikkeglede, humor og nysgjerrighet. En nysgjerrighet som hele tiden leder til eksperimentering med nye teknikker og uttrykk. Duodu er ikke en omskiftelig mote, men tidløs eleganse ispedd snert og humor- designet etter mottoet: Morsom. Enkel. Elegant.

Deres utstilling NOUS er inspirert av marokkansk og norsk kultur. Utstillingen blir å finne i lokalene til den historiske Bårdshaug Herregård.

Anna Gran - svensk tekstilkunstner

Vi skal være en festival med stor bredde i vårt tilbud.

Vi har vårt så heldig å få med oss en kjent svensk kunstner som kaller seg selv filtmaker. Hun lager kunst med ull fra egne sauer. Hun stiller ut sin kunst under festivalen 20-12 juni 2022. Hun stiller også med egen stand i orklahallen. Dere har noe å glede dere til. Gjør dere bedre kjent med Anna gjennom følgende lenker:

https://www.annagran.se/hem/

https://www.nextlevelcraft.se/       https://www.facebook.com/photo/?fbid=2221375649599&set=pb.1103928366.-2207520000..

ABONNER PÅ VÅRT

Nyhetsbrev

STØTTES AV TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

HOVEDSAMARBEIDSPARTNER

 
Orkla Sparebank

ARRANGØR AV FESTIVALEN

Midtnorsk kultur og strikkefestival-01_e (1)