MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

HomeHvem er vi

Hvem er vi

Vi har endret navn til: Midtnorsk kultur- og strikkefestival

Vi har skilt festivalen ut som egen forening, og har dermed fullt fokus på å gi dere den beste festival opplevelsen. Det viktigste for oss er at dere oppfatter festivalen som viktig, og at dere ønsker å komme igjen år etter år. 

Midtnorsk kultur og strikkefestival organisasjonsnummer: 923 304 916 

Inger Lise Neeraas er styreleder, og Anne Lene Neeraas styremedlem. Vår festivalkomite består av personer med prosjektledelse, fagkunnskap i strikking samt organisasjonserfaring. Det skal vi bruke til å arrangere en super strikkefestival. 

Arrangementskomiteen består i tillegg av:

Øyvind Neeraas
Turid Støa Bergmann
Vida Lapinskiene

Podcastere utland

Vi har, sammen med Patricia Anne (Knitography), vært verter for strikkere fra USA, England, andre steder i Europa. Her er hele gjenger presentert inne i Thamspaviljongen. Meningen var å følge opp disse kontaktene, men så kom dessverre pandemien.

Her er overskriften i avisa Sør-Trøndelag
Klikk her

Festivalen vår er et signalarrangement for hele regionen, overskrift i lokalavisa

Klikk her

Vår hovedgjest Ragnhild Dahl

Våren 2019 fikk Ragnhild tildelt Norges Husflidslag sin heders nål i gull med diplom. Klart hun måtte bli vår hedersgjest under festivalen 2021. Ragnhild har alltid tegnet og malt. I tillegg har det også blitt veldig mye tekstilt håndverk. Hun har husflidskole og er utdannet reklametegner. Hun har i flere år vært medlem i Trondheim brukskunstforening og der arbeidet med tekstilkunst, litt klær, men hovedsakeligapplikerte/maskinbroderte bilder/tepper, samt en del tekstilskulpturer. Under brukskunstperioden var hun representert på en del utstillinger både juryerte og vanlige salgsutstillinger, både i Trondheim, Steinkjer, Bodø og Oslo. Hun var også representert med et teppe på en juryert utstilling i Nordenfjeldske Kunstforening i 1978. Flere av hennes arbeid er innkjøpt av skoler i Trondheim, og hun har designet og sydd faner. Hun har laget flere design i strikking: Reinrosevotten med lue og sokker. Det er et design hun gjorde som leder i Sør-Trøndelag husflidslag. Hun har også designet Trondheimsrosevotten. For Sverresborg TF museum har hun, med utgangspunkt i museets store samling store samling av trykkblokker, laget mønster til votter, sokker og en pompadur med pulsvarmere. Hun er medlem i Norges husflidslag og leder i Strinda husflidslag i til sammen
5 år. Leder i Sør-Trøndelag husflidslag STH (fylkeslag for husflidslag i Sør-Trøndelag) i 6 år. I samme periode var hun leder for Folkekulturforbundet/Studieforbundet kultur og tradisjon i Sør-Trøndelag. Opp i alt dette har hun deltatt på arrangement på Trondheimsmartnan og Rennebumartnan som kulturaktør med særlig fokus på formidling av husflid og håndverk. Hun har hatt mange kurs. Særlig har det blitt mye innen diverse strikking og nålebinding, Hun har også hatt flere kurs i nupereller, hekling, sprang/bregding og brodering. Likeså har hun vært mye brukt til å ha «småkurs»/ foredrag om teknikker på husflidsmøter for ulike lokale lag både i Trondheim og ellers i regionen. Med sin bakgrunn som pedagog og som person som finner glede i å formidle historier og tanker, har hun fått mange gode tilbakemeldinger om at hun er en inspirerende og engasjerende lærer/instruktør.  Er det rart vi har engasjert Ragnhild som instruktør ved alle våre festivaler så langt. Under festivalen 10-12 juni 2022 kan hun bare slappe av og nyte tilværelsen.

ABONNER PÅ VÅRT

Nyhetsbrev

STØTTES AV TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

HOVEDSAMARBEIDSPARTNER

 
Orkla Sparebank

ARRANGØR AV FESTIVALEN

Midtnorsk kultur og strikkefestival-01_e (1)