MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

HomeHedersgjest

Hedersgjest

Årets hedersgjest på festivalen

Ragnhild Dahl er årets hedersgjest

KUNST, HÅNDVERK OG LIVSSTIL

Det finnes en rød tråd fra vikingtiden til vår egen tid når det det gjelder håndverk der sau, garn og metoder har utviklet seg. Det er ikke alltid like lett å få øye på den tråden. Vi håper å gjøre den røde tråden litt mer synlig under festivalen.

Våren 2019 fikk Ragnhild tildelt Norges Husflidslag sin heders nål i gull med diplom. Klart hun måtte bli vår hedersgjest under festivalen 2022. Ragnhild har alltid tegnet og malt. I tillegg har det også blitt veldig mye tekstilt håndverk. Hun har husflidskole og er utdannet reklametegner. Hun har i flere år vært medlem i Trondheim brukskunstforening og der arbeidet med tekstilkunst, litt klær, men hovedsakelig applikerte/maskinbroderte bilder/tepper, samt en del tekstilskulpturer.

Under brukskunstperioden var hun representert på en del utstillinger både juryerte og vanlige salgsutstillinger, både i Trondheim, Steinkjer, Bodø og Oslo.

Hun var også representert med et teppe på en juryert utstilling i Nordenfjeldske Kunstforening i 1978. Flere av hennes arbeid er innkjøpt av skoler i Trondheim, og hun har designet og sydd faner. Hun har laget flere design i strikking: Reinrosevotten med lue og sokker. Det er et design hun gjorde som leder i Sør-Trøndelag husflidslag.

Hun har også designet Trondheimsrosevotten. For Sverresborg TF museum har hun, med utgangspunkt i museets store samling store samling av trykkblokker, laget mønster til votter, sokker og en pompadur med pulsvarmere.

Hun er medlem i Norges husflidslag og leder i Strinda husflidslag i til sammen 5 år. Leder i Sør-Trøndelag husflidslag STH (fylkeslag for husflidslag i Sør-Trøndelag) i 6 år.

I samme periode var hun leder for Folkekulturforbundet/Studieforbundet kultur og tradisjon i Sør-Trøndelag. Opp i alt dette har hun deltatt på arrangement på Trondheimsmartnan og Rennebumartnan som kulturaktør med særlig fokus på formidling av husflid og håndverk. Hun har hatt mange kurs. Særlig har det blitt mye innen diverse strikking og nålebinding, Hun har også hatt flere kurs i nupereller, hekling, sprang/bregding og brodering. Likeså har hun vært mye brukt til å ha «småkurs»/ foredrag om teknikker på husflidsmøter for ulike lokale lag både i Trondheim og ellers i regionen.

Med sin bakgrunn som pedagog og som person som finner glede i å formidle historier og tanker, har hun fått mange gode tilbakemeldinger om at hun er en inspirerende og engasjerende lærer/instruktør.  Er det rart vi har engasjert Ragnhild som instruktør ved alle våre festivaler så langt. Under festivalen 10-12 juni 2022 kan hun bare slappe av og nyte tilværelsen.

Foto: Ragnhild Dahl

ABONNER PÅ VÅRT

Nyhetsbrev

STØTTES AV TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

HOVEDSAMARBEIDSPARTNER

 
Orkla Sparebank

ARRANGØR AV FESTIVALEN

Midtnorsk kultur og strikkefestival-01_e (1)