MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

MIDTNORSK KULTUR- OG STRIKKEFESTIVAL

Kultur- og strikkefestival

10- 12 juni 2022

HomeAndre tilbud

Andre tilbud

Festivalen støtter andre initiativ

Vi har blitt kontaktet av engasjerte mennesker som ønsker å bidra med arrangementer og tilbud i samme tidsrom som festivalen avholdes, og vi ønsker selvfølgelig å støtte opp under det. Vi er ikke ansvarlig for disse arrangementene, men ønsker å bidra til å spre informasjon om disse aktivitetene til både festivaldeltakere og andre interesserte. 

Påmelding og kontakt vedrørende disse arrangementene er oppgitt lengre ned på siden, under hver beskrivelse. 

Vi syns det er udelt positivt at vi sammen kan skape liv og røre, og engasjement for strikking i Orkanger helga 10-12 juni. Vel møtt alle sammen. 

 

Kulturstua Børsen

Er dere en vennegjeng eller en som vil oppleve noe spesielt sammen med andre strikkere er dette er tilbud ved ankomsten fredag. En fin måte å starte helgen på.

Kulturstua Børsen inviterer til «lytt og strikk» fredag fra kl. 1615 – 1800. Vi serverer vin, kaffe/te og noe å bite i. Her møtes vi i en atmosfære som oser av historie. 

 

I disse omgivelsene fra 1801 møter dere Orklands poet Ane Haugen Wexelsen. Hun er forfatter av en bok med 34 smykker av noen dikt. Alle diktene har kommet til under mange av hennes skogsturer. Hun skriver om det hun opplever blant trærne i skogen. En dag under en skogstur ble diktet «lykka» til. Siste vers går slik:

 

Det e itj så my som ska te for å få

et eventyr ut av dem som e små.

Vi må vårrå forsikti me korr vi trø.

Det bor en hel blomst i et lite frø

                                 Ane Wexelsen

Selvsagt strikker hun. Hun er kjent for sine strikkeluer med sosiale antenner. 

Børsen ligger i gangavstand fra Bårdshaug, og for de som deltar på festivalen er det mulig å samles i resepsjonen på Bårdshaug kl. 16 og får en veibeskrivelse til Kulturstua (5 min gange fra Bårdshaug Herregård).

Det er gratis inngang for de med festivalpass. Det er begrenset med plass. Meld dere på som interessert her: [email protected]

Kultur | Kulturstua Børsen | Orkanger (kulturstuaborsen.no)

Foredraget - Rett i garnet

Et foredrag arrangert av Orkland bibliotek lørdag 11. juni kl 1200. Foredraget bygger på boken med samme tittel – – Rett i garnet. 

Forfatterne av boken er Line Iversen som er konservator og fagansvarlig for tekstil i Viti og Margareth Sandvik som er professor i norsk på OsloMet – storbyuniversitetet.

Dere får historiene om fiskerne som i åpen båt måtte han beskytte seg mot havets krefter og lunefulle farvann. Rett i garnet handler om fiskerens klær på sjøen, fra 1700-tallet og frem mot 1900-tallet. Disse tradisjonelle plaggene har gitt oss inspirasjon til å lage nye strikkeoppskrifter på gensere, jakker, luer, votter, vester og undertøy – tilpasset kvinner og menn i vår tid.

Historien om strikkeplaggene er også en historie om kjærligheten som lå bak dem. Fra å holde sau for å få ull som råstoff – til ferdig utrusting før fisket tok til. Line forteller om livet til fiskerbonden og familien hans, og hvilke kår de levde under. Historiske kilder viser oss hvilken bekledning fiskerbonden brukte, hvem som lagde den, hvor den ble brukt, samt import og mote i fiskerdrakter fra utlandet.

Foredraget skjer i bibliotekets lokale i sentrumsgata (gangavstand fra festivalplassen), møt opp!

Gratis inngang for de med festivalpass. Begrenset med plass.

ABONNER PÅ VÅRT

Nyhetsbrev

STØTTES AV TRØNDELAG FYLKESKOMMUNE

HOVEDSAMARBEIDSPARTNER

 
Orkla Sparebank

ARRANGØR AV FESTIVALEN

Midtnorsk kultur og strikkefestival-01_e (1)